Swissbedding bestaat al meer dan 20 jaar. Dankzij onze enorme kennis van matrassen en boxsprings kunnen onze experts jou uitgebreid persoonlijk slaapadvies geven waar je echt wat aan hebt. We geven alvast enkele handige tips voor de keuze van de juiste matras voor jouw bed of boxspring, maar onze service reikt nog veel verder dan dat in onze verschillende slaapwinkels. Kom langs!

Slaapadvies

Een harde of zachte matras?

Hoe beslis je nu of je een harde of zachte matras nodig hebt? Wij baseren ons telkens op je gewicht, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren. Een te harde matras remt de bloedcirculatie af en biedt te veel tegendruk aan bijvoorbeeld de heupen en schouders, wat pijn kan veroorzaken.

Een te zachte matras daarentegen biedt onvoldoende tegendruk, waardoor ze kan ‘doorzakken’. Ook dat kan leiden tot pijn in de rug. Kom ons grote aanbod matrassen en boxsprings uitproberen in onze winkels waar je persoonlijk slaapadvies krijgt van onze specialisten.

Een grote of twee aparte matrassen?

Zijn je partner en jij op zoek naar een nieuwe matras? Dan kan je één grote of twee aparte matrassen nemen. Bij één grote matras heb je geen vervelende gleuf in het midden en kan je zo naar je partners kant rollen. Vandaag de dag bestaan er zelfs tweepersoonsmatrassen met verschillende hardheden links en rechts, aangepast aan jou en je partners voorkeuren.

Kies je toch voor twee afzonderlijke matrassen, dan voel je helemaal niks van de bewegingen van je partner en kan je nog steeds de gleuf bedekken met een topdekmatras. Met een splittopper kan je nog steeds elk je eigen matras verhogen bij elektrische boxsprings.

Slaapadvies

De grootte van je matras

Ook de grootte van je matras speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. Een standaard matras voor één persoon is 90 cm breed. Een tweepersoonsmatras hoort eigenlijk altijd 180 cm breed te zijn voor een goede nachtrust. Heb je een beperkter budget of minder beschikbare ruimte? Dan zijn er nog altijd matrassen van 160 of 140 cm breed.

Bij Swissbedding hechten we minstens evenveel belang aan de lengte van je matras. De ideale lengte is je lichaamslengte plus 20 cm. Zo beschikken we over matrassen met een lengte van 200, 210 en 220 cm.

Ons slaapadvies luidt dus telkens: eerst de matras, dan pas de bedbodem.

Slaapadvies

De ideale matras voor jouw slaaphouding

Iedereen heeft een eigen slaaphouding. Om je een optimale nachtrust te garanderen, geven we je bij Swissbedding slaapadvies over het type matras dat bij jouw slaaphouding past.

Bij de keuze van een matras draait alles rond de wervelkolom. Die hoort zijn natuurlijke vorm te behouden tijdens je slaap. Ben je een rugslaper, dan ben je het meeste gebaat bij een matras die de rugholte voldoende ondersteunt. Dat kan een pocketvering of koudschuim matras zijn. Bij zijslapers is het belangrijk dat de wervelkolom recht ligt. Pocketvering, koudschuim, traagschuim en latex matrassen zijn drukverlagend en ondersteunend en dus ideaal voor zijslapers. Door op de buik te slapen, ontstaat er een sterke uitholling aan de rug en wordt de nek onnatuurlijk gedraaid. Ook hier dient de matras de juiste ondersteuning te bieden, zoals een pocketvering matras.

Bekijk onze producten